Designfashionline. In die hoedanigheid assisteert het bedrijf designers en winkeliers bij het opzetten van hun eigen kledingmerk. Door jarenlange ervaring hebben we een netwerk aan patronenmakers en ateliers, waardoor (eigen) ontwerpen ook in kleine series tegen aantrekkelijke tarieven kunnen worden geproduceerd.

Het zijn niet de gemakkelijkste tijden voor (kleding)winkeliers; de concurrentie is zwaar en de invloed van webwinkels laat zich meer en meer voelen. Meer dan ooit is er de behoefte aan onderscheidend vermogen. Dat valt echter niet mee, aangezien het aantal beschikbare merken voor grotere maten steeds verder afneemt en de diverse collecties dan ook overal te vinden zijn. De onderlinge concurrentie lijkt zich dan ook vooral op prijsniveau af te spelen en dat is voor (relatief) kleine winkels nooit positief. Sterker nog, ook grote ondernemingen hebben het erg moeilijk.

Elke branche wordt gekenmerkt door generalisatie en specialisatie, oftewel aanbieders van ‘massaproducten’ tegen zo laag mogelijke prijzen en aanbieders van gespecialiseerde producten, waarvan de marges een stuk aantrekkelijker zijn. Veel winkeliers ontdekken dat ze de concurrentiestrijd met grotere ketens dreigen te verliezen en zijn dus op zoek naar toegevoegde waarde die ze hun specifieke klantengroep kunnen bieden. Eén van de oplossingen voor dit nijpende probleem is de creatie van een exclusief en uniek eigen winkelmerk. Kleding die uitsluitend in die betreffende winkel kan worden gekocht en die is afgestemd op het wensenpatroon van die specifieke clientèle.

De collecties die Designfashionline verzorgt vallen op door kwaliteit, draagcomfort èn de mogelijkheid in te spelen op individuele klantenwensen. De dienstverlening gaat zelfs zo ver, dat tegen een relatief kleine meerprijs individuele kledingstukken onder eigen label kunnen worden vervaardigd. Dat eigen label wordt daardoor een zeer effectief instrument voor klantenbinding. De meerprijs van de betreffende kledingstukken wordt daarmee gerechtvaardigd door het unieke design, de kwaliteit van stof en naaiwerk en de perfecte pasvorm.

Meer en meer winkels ontdekken de mogelijkheden van dergelijke eigen winkelcollecties. De vraag naar deze methoden om de winkel een eigen gezicht te geven, is in de laatste maanden dan ook explosief gestegen.

Designfashionline biedt de winkelier twee mogelijkheden:
• Designfashionline heeft een aantal basismodellen waaruit kan worden gekozen; de modellen worden aan alle geïnteresseerden aangeboden en kennen dus geen exclusiviteit;
• Klant brengt zelf ideeën, proefmodellen of tekeningen aan; deze modellen blijven exclusief voor deze klant beschikbaar en zullen dus niet worden aangeboden aan overige klanten.

Aan de hand van de gekozen modellen en vervaardigde patronen worden er proefmodellen vervaardigd. Deze worden ter goedkeuring aan de klant voorgelegd en eventuele kleine wijzigingen kunnen worden doorgevoerd. Bij deze gelegenheid worden ook de productieprijzen van de diverse modellen aan de klant aangegeven. Bij akkoord/bestelling worden alle voorgaande handelingen in rekening gebracht. Hierbij geldt dat de betreffende factuur binnen 8 dagen door de klant wordt voldaan.
Na goedkeuring gaan de proefmodellen weer terug als referentie voor de te produceren collectie. Na aflevering deze collectie in rekening gebracht en ook hiervoor geldt de afspraak dat de betreffende rekening binnen 8 dagen wordt voldaan.

Geef een reactie