Het zijn niet de gemakkelijkste tijden voor (kleding)winkeliers; de concurrentie is zwaar en de invloed van webwinkels laat zich meer en meer voelen. Meer dan ooit is er de behoefte aan onderscheidend vermogen. Dat valt echter niet mee, aangezien het aantal beschikbare merken voor grotere maten steeds verder afneemt en de diverse collecties dan ook overal te vinden zijn. De onderlinge concurrentie lijkt zich dan ook vooral op prijsniveau af te spelen en dat is voor (relatief) kleine winkels nooit positief. Sterker nog, ook grote ondernemingen hebben het erg moeilijk.

Elke branche wordt gekenmerkt door generalisatie en specialisatie, oftewel aanbieders van ‘massaproducten’ tegen zo laag mogelijke prijzen en aanbieders van gespecialiseerde producten, waarvan de marges een stuk aantrekkelijker zijn. Veel winkeliers ontdekken dat ze de concurrentiestrijd met grotere ketens dreigen te verliezen en zijn dus op zoek naar toegevoegde waarde die ze hun specifieke klantengroep kunnen bieden. Eén van de oplossingen voor dit nijpende probleem is de creatie van een exclusief en uniek eigen winkelmerk. Kleding die uitsluitend in die betreffende winkel kan worden gekocht en die is afgestemd op het wensenpatroon van die specifieke clientèle.

De collecties die Designfashionline verzorgt vallen op door kwaliteit, draagcomfort èn de mogelijkheid in te spelen op individuele klantenwensen. De dienstverlening gaat zelfs zo ver, dat tegen een relatief kleine meerprijs individuele kledingstukken onder eigen label kunnen worden vervaardigd. Dat eigen label wordt daardoor een zeer effectief instrument voor klantenbinding. De meerprijs van de betreffende kledingstukken wordt daarmee gerechtvaardigd door het unieke design, de kwaliteit van stof en naaiwerk en de perfecte pasvorm.

Meer en meer winkels ontdekken de mogelijkheden van dergelijke eigen winkelcollecties. De vraag naar deze methoden om de winkel een eigen gezicht te geven, is in de laatste maanden dan ook explosief gestegen.

Geef een reactie